Vokalna skupina “RUSALKE”

Vokalna skupina Rusalke Predsjednica: Slavica Moslavac
Mob: 091/285-19-82
Broj članova : 10

Vokalna skupina Rusalke iz Kutine je pjevačka skupina osnovana s ciljem očuvanja, pjevanja i prezentiranja glazbene baštine šireg nam zavičaja. Samo ime Rusalke dolazi od slavenskog izraza za šumske i vodene vile, koje su itekako bile prisutne u pričama i legendama moslavačkog kraja. Skupina broji 10 članica – 9 pjevačica i sviračica na tradicijskim glazbalima.
U ovom kratkom periodu postojanja (od listopada 2012. godine), predstavile smo se na 21. i 22. smotri pjevačkih skupina u Kutini, izložbi Tradicijskih pregača u Zelini i Lipiku, Izložbi Priča o kruhu u Kumrovcu, na 3. Likovnom trijenalu i smotri starogradskih pjesama „Na te mislim“ u Novoj Gradišci, 12. međunarodnoj smotri svirača na tradicijskim glazbalima u Ilači, smotri „Dođi drugo na divane“ u Đakovu, radio postaji Novska, Garešnici, Radio Qurinusu i brojnim događanjima u Kutini / Ulazak RH u EU, Izložbi vina, Noći muzeja, Valentinovo…
Pjevačka skupina Rusalke predstavila se na velikom koncertu, 2013. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u organizaciji KUC Travno – Posudionice i radionice narodnih nošnji iz Zagreba posvećenom bećarcu i oko njega…Rusalke su se predstavile moslavačkim pripjevcima pod nazivom „Dođi dragi ti i tvoj kolega…“ uz pratnju tambure samice.


RusalkeRusalkeRusalke