Predsjednica; Gordana Kovaržik
Dopredsjednik; Dražen Jurčević
Dopredsjednik; Pavel Šplelić

KUD Staro Brestje
KUD Staro Brestje
KUD Staro Brestje
KUD Staro Brestje
KUD Staro Brestje
KUD Staro Brestje
KUD Staro Brestje
KUD Staro Brestje

KUU Staro Brestje – Sončece zahaja


KUU “STARO BRESTJE”,Sesvete : Cupni nogom….

KUU Staro Brestje

KUU Staro Brestje
SeloHr
o nama

Davne 1932. godine na području naselja Brestje osnovana je udruga pod nazivom Seljačka sloga Brestje s ciljem očuvanja tradicijske baštine vlastitog kraja. Udruga je bila aktivna sve do 1946. godine.

1992. godine udruga je ponovno započela sa aktivnim radom i to u dvije sekcije: folklornoj i tamburaškoj. Kako se svakim danom povećavao broj aktivnim članova tako su nastajale i ideje za nove sekcije. 15.11.994. udruga je promijenila ime u Kulturno umjetničku udrugu Staro Brestje pod vodstvom Ane Kovačić i Mire Halužan.

Danas Udruga ima oko 80 aktivnih članova i djeluje u pet sekcija: četiri folklorne podijeljene po uzrastima i jedne tamburaške. Izvode pjesme i plesove iz raznih dijelova Hrvatske.

Svojim predanim radom postižu zapažene rezultate, pohvale i visoke ocjene na raznim nastupima i događanjima: smotrama amaterskog folklornog stvaralaštva grada Zagreba, međunarodnim smotrama folklora, nizu održanih koncerata pod nazivom «Prijatelji i mi» te manifestaciji Dani Brestja.

Udruga također redovito sudjeluje u organizaciji slavljenja crkvenih blagdana svoje Župe ali i šire.

Posjeduje svoje instrumente i narodne nošnje za nekoliko koreografija.

Osnovni cilj Udruge je svojim radom promicati i očuvati tradicijsku baštinu vlastitog kraja kao i cijele Hrvatske te kroz organizaciju i provođenje različitih dječjih radionica, kulturnih manifestacija i koncerata sustavno odgajati mlade naraštaje.


….Ženska narodna nošnja….
….Muška narodna nošnja….