Predsjednik; Zlatko Kunštek
Voditelji; Mirica Šimunec-Vuksan, Snježana Ratkajec, Branka Kunštek

KUD Stjepan Šajnović Osekovo
KUD Stjepan Šajnović Osekovo
KUD Stjepan Šajnović Osekovo
KUD Stjepan Šajnović Osekovo
KUD Stjepan Šajnović Osekovo
KUD Stjepan Šajnović Osekovo
KUD Stjepan Šajnović Osekovo

KUD”Stjepan Šajnović”,OSEKOVO:Pjesme i plesovi Moslavine

KUD “Stjepan Šajnović” Osekovo

KUD Kondrićani
SeloHr
o nama
KUD “Stjepan Šajnović” Osekovo u svojem dugogodišnjem postojanju od 1937.g. svu svoju pažnju posvetio je njegovanju moslavačke folklorne baštine i pokazivanju ljepote naših narodnih nošnji. Osnivač i pokratač društva bio je Stjepan Šajnović nadaleko poznati zapisivač tradicije, izrađivač narodnih nošnji, misnog ruha i mnogobrojnih vatrogasnih zastava. Narodne nošnje izlagao je po svim većim Europskim metropolama (Kopenhagenu, Parizu, Pragu, Hagu, Barceloni te SAD-u)narodne nošnje u svim tim gradovima i zemljama diljem svijeta doživjele su izrazito povoljne kritike.Također je bio vrsni terenski stručni suradnik Etnografskog muzeja u Zagrebu, uspješni organizator dobrovoljnih kazališnih družina (njegova Hasanaginica izvođena je u HNK Zagreb).
Danas društvo broji stotinjak članova različite životne dobi. Djelujemo u 4 skupine: 2 folklorne, 2 tamburaške i vokalna skupina. Nastupamo diljem Hrvatske i u inozemstvu.
Društvo se također ističe sakupljanjem predmeta, ručnih radova, slika i ostalih vrijednih starina s namjerom da ih sačuva od propadanja. Sakupljeni predmeti nalaze se u prostorijama Društvenog doma, našoj etno-sobi pod nazivom “od sjemena lana do platna i narodne nošnje”. Tim redom su i posloženi kako bi se slikovitije prikazao mukotrpan način izrade platna.
Također smo nositelji i organizatori tradicionalnih “Susreta prijatelja” gdje se izmjenjuje mnogobrojna suradnja kulturno umjetničkih društava iz raznih županija i inozemstva.
….Ženska narodna nošnja….
….Muška narodna nošnja….