Predsjednica; Dušanka Žanić
Tajnica; Sanja Emm

KUD Ivanić Ivanić Grda
KUD Ivanić Ivanić Grad
KUD Ivanić Ivanić Grad
KUD Ivanić Ivanić Grad
KUD Ivanić Ivanić Grad
KUD Ivanić Ivanić Grad
KUD Ivanić Ivanić Grad

KUD”IVANIĆ”,Ivanić-Grad : Moj nevene…(Posavina)

KUD “Ivanić” Ivanić Grad

KUD Ivanić
SeloHr
…. o nama ….
Kulturno umijetničko društvo “Ivanić” osnovano je 17.svibnja 2005. godine sa ciljem očuvanja tradicijskih običaja, pjesama i plesova našeg kraja te upoznavanju tradicijskih običaja, pjesama i plesova ostalih dijelova Republike Hrvatske. Djelujemo u tri skupine: odrasla, dječja i tamburaška. Osobe odgovorne za rad KUD-a su:
Predsjednica Duška Žanić, Voditelj odrasle skupine Tomislav Mataić, Voditelji dječje skupine Sanja Emm i Stjepan Fabijanić te Voditelj tamburaša Vitomir Čanađija






….Ivanić….

Ivanić-Grad se smjestio uz rijeku Lonju i nalazi se u Zagrebačkoj županiji. Prema zemljopisnom položaju pripada pod zapadnu Moslavinu, iako se zbog izgradnje proširio i na drugu sranu obale Lonje koja pripada Posavini. Prvi se puta u zapisima Ivanić Grad spominje još u 13. stoljeću, točnije 1246. godine. Naselje Ivanić Grad ili nekada donji Ivanić razvilo se iz ivanićke tvrđave, sagrađene u dolini uz rijeku Lonju polovicom 16. stoljeća, na lokaciji koja je u ranijim vremenima služila kao trgovište za godišnjih sajmova o Velikoj Gospi i Sv. Ivanu Krstitelju.

….Ženska narodna nošnja….
….Muška narodna nošnja….