Predsjednik; Ivica Posavec
Tajnik; Đuro Kovačić

FA Ivan Goran Kovačić – Sisak
FA Ivan Goran Kovačić – Sisak


FA IGK – Sisak – SLUŽBENE STRANICE
Umjetnički voditelj: Nenad Malić
Voditelj tamburaškog orkestra: Davor Bakarić
Voditeljica ŽPS „Goranke“: Tihana Zubek
Voditelj dječje folklorne sekcije: Želimir Žigić
Voditeljica folklorne B sekcije: Ana Posavec


FA “Ivan Goran Kovačić” Sisak

FA I.G.K. Sisak

SeloHr

o nama

Folklorni ansambl “Ivan Goran Kovačić” – Sisak je osnovan 10. lipnja 1951. godine kao Kulturno-umjetničko društvo “Ivan Goran Kovačić” – Sisak pri INA-rafineriji nafte Sisak.

Skupština u siječnju 2003. godine donosi odluku da se mijenja naziv u Folklorni ansambl “I. G. Kovačić” i kao takav radi i djeluje sve do današnjih dana.

Naš Ansambl trenutno broji 111 članova koji rade u pet sekcija i to: dječja folklorna sekcija, seniorska tamburaška i folklorna sekcija i ženska pjevačka sekcija Goranke.

KUD I.G.K. Sisak

Kroz naš Ansambl su prošle nebrojene generacije plesača, pjevača, muzičara, književnika, pjesnika i mnogih drugih umjetnika. Možemo se pohvaliti da su naši članovi cijenjeni, ugledni i poštovani u svojim sredinama kao obrtnici, inženjeri, profesori, magistri, pa i doktori nauka. U našem Ansamblu vlada jedna zdrava sredina, puna tolerancije i razumijevanja prema svima, a naročito prema najmlađima prema kojima gajimo, počevši od naših stručnih voditelja pa do samoga vodstva Ansambla, roditeljske odnose. Naš Ansambl je rasadnik vrlo kvalitetnih plesača i svirača i na naš veliki ponos plesali su a i danas plešu u eminentnim Ansamblima u gradu Zagrebu i samome ansamblu Lado. Ovdje ne možemo a da ne spomenemo da naši članovi i pojedini stručni voditelji i danas vode kulturno-umjetnička društva u gradu Sisku i okolici.Do sada je naš Ansambl nastupao na mnogim smotrama i festivalima folklora kako u zemlji tako i u inozemstvu. Tako smo do sada gostovali u Republici Njemačkoj, Italiji, Austriji, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Makedoniji, Grčkoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Engleskoj, Irskoj, Portugalu i Bosni i Hercegovini (u nekim zemljama gostovali i desetak puta), osvajajući prestižne nagrade i priznanja. Tako smo učestvujući na Internacionalnim festivalima natjecateljskog karaktera 1976. 1989. i 1990. godine u Engleskoj i 2006. godine u Bugarskoj osvojili prva mjesta po odlukama stručnih žirija i publike.

Naš Ansambl izvodi pjesme i plesove iz skoro svih dijelova Republike Hrvatske i to: pjesme i plesove Bunjevačkih Hrvata, Banatske momačke igre, Slavonije, Posavine, Prigorja, Međimurja, Baranje, Like, Plesove otoka Brača, Dalmacije i Dalmatinske Zagore, dječje plesove i igre Posavine, staroga Splita i Međimurja. Osim nastupa na festivalima izvodimo i cjelovečernje koncerte na svojim gostovanjima.


FA IGK – Sisak – SLUŽBENE STRANICE