Dani kršćanske kulture

Dani Krscanske Kulture

Dvanaesti po redu, Dani kršćanske kulture nastavljaju tradiciju započetu 2005. godine. I ove godine u Splitu, Dubrovniku, Šibeniku bogat kulturni i duhovni program obilježava jedanaest dana manifestacije kojoj je cilj promicanje i ukazivanje na ona djela, autore i događaje na kojima je izgrađena europska kultura i na čijim temeljima stoji i hrvatska kulturna baština.
Među brojnim sadržajima možete pronaći izložbe, koncerte, tribine, filmove, predstavljanja knjiga… Ovogodišnji dobitnik nagrade “Andrija Buvina”, koja se dodjeljuje za izniman doprinos kršćanskoj kulturi, je hrvatski akademski slikar Josip Botteri Dini.

S druge strane, manifestacija želi otvoriti prostor suvremenim autorima, onima koji osluškuju vrijeme u kojemu živimo i koji na različitim područjima kulturnog i umjetničkog djelovanja stvaraju nadahnuti kršćanskom vizijom svijeta i stvarnosti.

Utemeljeni na takvom konceptu Dani kršćanske kulture uključuju izložbe, koncerte, tribine, okrugle stolove, predstavljanja knjiga i nosača zvuka, kazališne predstave, filmske projekcije itd., koji zajedno čine višednevni nezaobilazni kulturni i društveni događaj prepoznatljiva identiteta.

U okviru Dana kršćanske kulture dodjeljuje se i nagrada Andrija Buvina za doprinos kršćanskoj kulturi onoj osobi ili ustanovi koja je dala najzapaženiji doprinos razvoju kršćanske kulture, odnosno zastupanju kršćanskih vrijednosti u kulturno-javnom životu.


više o projektu na stranicama www.danikrscanskekulture.info

Dani Krscanske KultureDani Krscanske KultureDani Krscanske KultureDani Krscanske KultureDani Krscanske KultureDani Krscanske KultureDani Krscanske Kulture