Dana otvorenih vrata agroturizama Istre 2013.

Istra

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin organizira 4. Dane otvorenih vrata agroturizama Istre koji će se održati kroz sve nedjelje studenog mjeseca. Termini su sljedeći: 3.11.2013.; 10.11.2013.; 17.11.2013. i 24.11.2013. U Dane otvorenih vrata agroturizama Istre biti će uključeno 11 seljačkih domaćinstva koja će nuditi tipična jela njihovog podneblja spremljena po tradicionalnim recepturama vlasnika seoskih domaćinstava. Program će biti upotpunjen i sa raznim radionicama starih zanata u sklopu pojedinih seljačkih domaćinstava.
Cilj navedenog projekta „Dana otvorenih vrata agroturizama Istre“ je promovirati seoska domaćinstva i njihovo imanje te istarsku gastronomiju kao zaštitni znak ruralnog prostora sa svrhom da nadrastu regionalni značaj i postanu međunarodno zanimljiva destinacija.

S obzirom na ogromni interes posjetitelja iskazan u sklopu prošlogodišnjih manifestacija, i ove su godine uvedene rezervacije (u 13h, 15h i 17h) a sam je program upotpunjen sa radionicama Etnografskog muzeja u sklopu projekta „Tradicija na dohvat ruke“ . Rezervacije su obavezne a moguće ih ostvariti putem web aplikacije sa stranica AZRRI-a.
Promotivna cijena menu-a iznosit će 60,00 kuna u koju s uključena i dva decilitra pića vina, soka ili vode.

Također, uvedeno je nekoliko novosti u sam program Dana otvorenih vrata agroturizma Istre 2013. godine. Preko AZRRI-eve aplikacije, posjetiteljima će bit omogućeno „lajkanje“ naj agroturizma kroz cijeli mjeseci studeni dok će tisućiti posjetitelj online aplikacije za rezervacije dobiti besplatni menu u agroturizmu gdje je izvšio svoju kupnju menu-a.

Nataša Putinja
Stručni suradnik za razvojne programe/Expert Collaborator, Development Programmes