Osma Smotra malih vokalnih sastava Sisačko-moslavačke županije

Vokalni instrumentalni ansambl „L.I.P.E.” je već osmu godinu zaredom organizirao Smotru malih vokalnih sastava Sisačko-moslavačke županije. Održala se 16. svibnja 2015. u Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku s početkom u 19 sati. Smotra je važna zbog nastupa sastava i pjevačkih skupina na Državnoj smotri malih vokalnih sastava, a tamo putuju dva najbolja za županijske Smotre.

Ansambli su se natjecali u četiri kategorije i to klasičnoj glazbi, slobodnim stilovima i žanrovima, izvornoj pučkoj glazbi te malim folklornim sastavima i zborovima.

Na smotri su sudjelovali u kategoriji folklorni mali vokalni sastavi i komorni zborovi: VIA „Lipe” iz Siska, KUD „Pounjski pleter” iz Dvora, Folklorni ansambl „Ivan Goran Kovačić” – ženska pjevačka sekcija „Goranke”. U kategoriji izvorna pučka glazba: HKUD „Radost” iz Sela, Ženska pjevačka skupina KUD-a „Sava” Crnac, KUD „Seljačka sloga” iz Bobovca te Češka Beseda iz Siska – pjevačka skupina. U kategoriji slobodni stilovi i žanrovi: Klapa „Škrlet” iz Kutine.

Ulogu naše voditeljice je dobila naša članica Valentina Kruhan koja nas je tjednima uvježbavala. Izvodili smo tri pjesme: Ke li je, ke li ne iz sisačkog kraja čija je počimalja bila Katarina Kaljiković. Oj Savice iz sisačke posavine koju su započeli otac i kćer; Zdravko i Valentina Kruhan. Lice moje, crveni grgin iz sisačkog pokuplja čija je počimalja bila Irena Folnožić. Nastupalo nas je 17 članova, a možete nas vidjeti na slikama u prilogu.

Ove godine ipak nismo prošli na Državno. Nama je najvažnije da smo osobno jako zadovoljni našim nastupom – kao i svaki put bili smo nasmijani i radosni!

za portal selo.hr >>>>> Katarina Kaljiković